Műanyag Kerítés – Gyakori Kérdések

 1. műanyag kerítés  muanyagkerites 072 300x222  Műanyag Kerítés  Gyakori KérdésekA műanyag kerítés megsárgul?
  PL PREMIER fehér műanyag kerítés 20 éves garanciával rendelkezik sárgulás ellen és bizonyítottan megmarad az eredeti színe. Lásd: Garancia.
 2. A műanyag kerítés eltörhet?
  PVC kerítés eltörhet ha közvetlen erős hatásnak van kitéve (pl. autóval nekiütközünk a kerítésnek) . Megfelelő telepítés esetén normál körülmények között a kerítés nem törik le. Fedők és rögzítők könnyen kicserélhetőek ha megsérülnek.
 3. Szél hatásainak ellenáll?
  PVC kerítések úgy lettek megtervezve hogy normál szélterhelésnek ellenálljanak. A terhelés mértéke függ az oszlopok és a vízszintes elemek telepítésétől. Ha követi a PL. PREMIER előírásait és utasításait akkor normál szél hatásának ellenáll.
 4. Télen rideggé válik, eltörhet?
  Hasonlóan más PVC termékhez a műanyag kerítés is kevésbé flexibilis télen. Ha nem éri erős ütés akkor nem törik el és nem reped meg. Termékeinket normál időjárási viszonyokra terveztük.
 5. Tágul a műanyag kerítés?
  PVC anyagok normál tulajdonsága hogy hőmérsékletváltozás esetén tágulnak és szűkülnek. Felszerelés során a szakember ezt figyelembe veszi.
 6. Fűnyíró tönkreteheti?
  Hasonlóan bármely más PVC és fa termékhez, fűnyíró elvághatja, károsíthatja az oszlopokat. Ha fűnyírót vagy szegélynyírót használ a műanyag kerítés közelében legyen óvatos és körültekintő.
 7. Az oszlopokat le kell betonozni?
  Javasoljuk az oszlopok lebetonozását. Lásd a műanyag kerítések  részletes telepítési leírását.
 8. Kapu készíthető a termékből?
  Kapu készíthető ugyanabból az anyagból mint amiből a kerítést vagy a merevítőt készíti. Kérje ki szakember tanácsát.
 9. Rendelésre készítenek eltérő stílusú elemeket?
  Gyakorlatilag bármilyen stílusú elem készíthető fából és akár még dísz fém is készíthető PVC-ből. Elképzeléseinek csak a képzelet szab határt. Helyi kereskedők bármilyen stílusban segítenek Önnek.
 10. Milyen magas lehet a kerítés?
  Kérje ki a helyi kereskedő véleményét. Javasoljuk hogy 120cm–nél magasabb kerítés esetén 3 keresztrudat használjon és az oszlopokat erősítse meg. Mindig egyeztesse a helyi építési rendeletekkel, szabványokkal.
 11. Elrepedhet, felhólyagosodhat vagy akár rozsdásodhat?
  A PVC kerítés élettartama alatt kicsi az esély ezekre.
 12. Karbantartást igényel?
  A PVC kerítéselemek minimális karbantartást igényelnek. Normál körülmények között ez csak annyi hogy évente egyszer lemossa a kerítést hogy újnak nézzen ki.
 13. Megpenészedhet vagy a penész megrakódhat rajta?
  PVC kerítéselemek penészedhetnek, penész lerakódhat rajtuk ha huzamos ideig nyirkos környezetben vannak, penész felhalmozódhat rajtuk. A műanyag kerítés tisztítása egyszerű, használjon háztartási tisztítószert és vizet.